fbpx

Kuinka kauan ikkunaremontti kestää?

Ikkunaremontin kesto riippuu monista tekijöistä, kuten kohteen koosta, ikkunoiden määrästä ja asennuksen monimutkaisuudesta. Yleisesti ottaen ikkunaremontti voi kestää muutamasta päivästä useampaan viikkoon. Tässä artikkelissa käymme läpi ikkunaremontin eri vaiheet, valmistautumisen, tarvittavat työvälineet ja materiaalit, työvaiheiden kestot ja aikataulut sekä remontin vaikutuksen asumiseen.

Ikkunaremontin vaiheet

Ikkunaremontti alkaa aina huolellisella suunnittelulla. Ensimmäinen vaihe on nykyisten ikkunoiden mittaaminen ja uusien ikkunoiden suunnittelu. Tämä vaihe sisältää myös asiakkaan toiveiden ja tarpeiden kartoittamisen, jotta uudet ikkunat vastaavat mahdollisimman hyvin odotuksia.

Seuraavaksi tehdään tilaus ikkunoista. Meidän tapauksessamme ikkunat tilataan Piklaksen tehtaalta, jossa ne valmistetaan tarkkojen mittojen mukaan. Kun ikkunat ovat valmiit, ne toimitetaan kohteeseen ja asennustyöt voivat alkaa.

Asennusvaiheessa vanhat ikkunat poistetaan ja uudet asennetaan tilalle. Tämä vaihe sisältää myös mahdolliset lisätyöt, kuten ikkunapuitteiden ja -listojen asennuksen. Lopuksi tehdään viimeistelytyöt ja varmistetaan, että kaikki on kunnossa.

Miten valmistautua ikkunaremonttiin?

Valmistautuminen ikkunaremonttiin on tärkeää, jotta työ sujuu mahdollisimman jouhevasti. Ensimmäinen askel on sopia aika ja päivä, jolloin asiantunteva myyntiedustajamme voi tulla mittaamaan ja suunnittelemaan ikkunat. Tämä vaihe on maksuton ja sen aikana käydään läpi kaikki yksityiskohdat.

Kun mittaukset ja suunnitelmat on tehty, seuraava vaihe on tilauksen tekeminen. Me huolehdimme kaikista mittavastuista, joten asiakkaan ei tarvitse huolehtia mahdollisista mittavirheistä. Kun ikkunat ovat valmiit, ne toimitetaan kohteeseen ja asennustyöt voivat alkaa.

Ennen asennusta on hyvä varmistaa, että asennuspaikalle on esteetön pääsy ja että huonekalut ja muut esineet on siirretty pois ikkunoiden läheisyydestä. Tämä helpottaa asentajien työtä ja nopeuttaa asennusprosessia.

Tarvittavat työvälineet ja materiaalit

Ikkunaremontissa tarvitaan monenlaisia työvälineitä ja materiaaleja. Asentajamme käyttävät ammattitason työkaluja, kuten porakoneita, sahoja ja mittalaitteita, jotta työ sujuu mahdollisimman tehokkaasti ja tarkasti. Lisäksi tarvitaan erilaisia kiinnitystarvikkeita, kuten ruuveja ja nauloja.

Materiaalien osalta ikkunaremontissa käytetään laadukkaita ikkunoita ja puitteita, jotka kestävät Suomen vaihtelevia sääolosuhteita. Meidän tapauksessamme käytämme kotimaisia Piklas-ikkunoita, jotka täyttävät nykyaikaiset rakennusmääräykset ja ovat erittäin energiatehokkaita.

Lisäksi tarvitaan eristysmateriaaleja, kuten tiivistenauhoja ja eristelevyjä, jotta ikkunat saadaan asennettua tiiviisti ja energiatehokkaasti. Viimeistelyyn käytetään erilaisia listoja ja maaleja, jotta lopputulos on siisti ja huoliteltu.

Työvaiheiden kestot ja aikataulut

Työvaiheiden kestot ja aikataulut vaihtelevat kohteen koon ja ikkunoiden määrän mukaan. Yleisesti ottaen yhden ikkunan vaihto kestää noin 15 minuuttia per aukko. Tämä tarkoittaa, että esimerkiksi omakotitalon kaikkien ikkunoiden vaihto voi kestää yhdestä kahteen päivään.

Suunnitteluvaihe kestää yleensä muutamasta päivästä viikkoon, riippuen siitä, kuinka nopeasti mittaukset ja suunnitelmat saadaan tehtyä. Ikkunoiden valmistus Piklaksen tehtaalla kestää yleensä muutaman viikon, jonka jälkeen ne toimitetaan kohteeseen.

Asennusvaihe kestää yleensä yhdestä kahteen päivään, mutta suuremmissa kohteissa se voi kestää pidempään. Lopuksi tehdään viimeistelytyöt, jotka voivat kestää muutamasta tunnista päivään, riippuen työn laajuudesta.

Remontin vaikutus asumiseen

Ikkunaremontti voi vaikuttaa asumiseen tilapäisesti, mutta vaikutukset ovat yleensä vähäisiä. Asennustyöt pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti ja tehokkaasti, jotta asumishaitat jäävät mahdollisimman vähäisiksi. Asennuksen aikana voi olla tarpeen siirtää huonekaluja ja muita esineitä pois ikkunoiden läheisyydestä.

Asennustöiden aikana voi esiintyä jonkin verran melua ja pölyä, mutta asentajamme huolehtivat siitä, että työmaa pidetään mahdollisimman siistinä ja että pölyä ja roskaa syntyy mahdollisimman vähän. Asennuksen jälkeen tehdään perusteellinen siivous, jotta koti on jälleen siisti ja viihtyisä.

Kun ikkunaremontti on valmis, uudet ikkunat parantavat asumismukavuutta ja energiatehokkuutta merkittävästi. Uudet ikkunat ovat helppokäyttöisiä ja niiden eristyskyky on huomattavasti parempi kuin vanhojen ikkunoiden, mikä näkyy myös pienentyneinä lämmityskustannuksina.

Aiheeseen liittyvät artikkelit