fbpx

Voiko asunnossa asua ikkunaremontin aikana?

Moni asunnon omistaja pohtii, voiko asunnossa asua ikkunaremontin aikana. Vastaus on kyllä, mutta se vaatii hieman suunnittelua ja valmistautumista. Ikkunaremontti voi olla häiritsevä, mutta oikeilla järjestelyillä ja ammattilaisten avulla siitä selviää ilman suuria ongelmia.

Remontin aikataulutus ja suunnittelu

Ensimmäinen askel onnistuneeseen ikkunaremonttiin on huolellinen aikataulutus ja suunnittelu. Meidän kanssamme tämä vaihe on helppoa, sillä huolehdimme kaikista järjestelyistä puolestasi. Kun ikkunatilaus on tehty, syötämme tuotetiedot järjestelmäämme ja käymme yhdessä läpi, että kaikki on sovitusti. Näin varmistamme, että ikkunat valmistetaan oikeilla mitoilla ja toimitetaan ajallaan.

Kun tuotteet ovat valmiit, saat ilmoituksen tekstiviestillä. Tämä pitää sinut ajan tasalla ja voit valmistautua asennuspäivään. Ikkunan vaihto kestää vain noin 15 minuuttia per aukko, joten koko prosessi on nopea ja tehokas. Näin asuminen remontin aikana on mahdollisimman sujuvaa.

Asumisjärjestelyt ikkunaremontin aikana

Asumisjärjestelyt ikkunaremontin aikana voivat vaatia hieman joustavuutta. On hyvä miettiä etukäteen, miten järjestät arjen toiminnot, kuten ruoanlaiton ja nukkumisen. Meidän ammattilaisemme pyrkivät minimoimaan häiriöt ja työskentelevät tehokkaasti, jotta remontti sujuu nopeasti.

Jos mahdollista, voit järjestää itsellesi tilapäisen oleskelupaikan asunnon toisessa osassa tai vaikka ystävien tai sukulaisten luona. Tämä voi helpottaa arkea ja vähentää remontin aiheuttamaa stressiä. Muista kuitenkin, että ikkunaremontti on yleensä nopea prosessi, joten pitkäaikaisia järjestelyjä ei yleensä tarvita.

Turvallisuusvinkit remontin keskellä

Turvallisuus on aina ensisijainen asia remontin aikana. Meidän ammattilaisemme huolehtivat siitä, että työmaa on turvallinen ja että kaikki tarvittavat suojatoimenpiteet ovat käytössä. On kuitenkin hyvä muistaa muutama perusasia myös itse.

Pidä lapset ja lemmikit poissa työmaa-alueelta. Tämä vähentää onnettomuusriskiä ja varmistaa, että työ sujuu ilman häiriöitä. Lisäksi on hyvä varmistaa, että kaikki arvokkaat esineet ja huonekalut ovat suojattuina tai siirrettyinä pois työmaa-alueelta.

Miten minimoida pölyn ja melun vaikutukset?

Pöly ja melu ovat yleisiä haittoja ikkunaremontin aikana. Meidän ammattilaisemme käyttävät suojamuoveja ja muita keinoja minimoidakseen pölyn leviämisen asunnossa. Voit myös itse auttaa tässä sulkemalla ovet ja peittämällä huonekalut suojakankailla.

Melu on toinen tekijä, joka voi häiritä asumista remontin aikana. Työskentelemme tehokkaasti ja pyrimme ajoittamaan meluisat työvaiheet niin, että ne häiritsevät mahdollisimman vähän. Voit myös käyttää korvatulppia tai siirtyä toiseen huoneeseen meluisimpien työvaiheiden ajaksi.

Mitä ottaa huomioon ikkunaremontin jälkeen

Ikkunaremontin jälkeen on tärkeää tarkistaa, että kaikki on kunnossa. Meidän ammattilaisemme huolehtivat siitä, että ikkunat on asennettu oikein ja että kaikki viimeistelytyöt on tehty. Saat myös ohjeet uusien ikkunoiden käytöstä ja huollosta.

On hyvä tarkistaa, että kaikki ikkunat avautuvat ja sulkeutuvat oikein ja että tiivisteet ovat kunnossa. Tämä varmistaa, että uudet ikkunat toimivat tehokkaasti ja parantavat asunnon energiatehokkuutta. Muista myös, että meiltä saat tarvittaessa apua ja tukea ikkunaremontin jälkeenkin.

Yhteenvetona voidaan todeta, että asunnossa voi asua ikkunaremontin aikana, kunhan valmistautuu huolellisesti ja tekee tarvittavat järjestelyt. Meidän ammattilaisemme huolehtivat kaikista yksityiskohdista, jotta sinä voit keskittyä asumiseen ja arjen pyörittämiseen. Näin ikkunaremontti sujuu mahdollisimman vaivattomasti ja nopeasti.

Aiheeseen liittyvät artikkelit