fbpx

Milloin ikkunat pitää vaihtaa?

Moni miettii, milloin on oikea aika vaihtaa ikkunat. Ikkunoiden uusiminen on merkittävä investointi, mutta se voi tuoda mukanaan monia hyötyjä, kuten energiansäästöä ja asumismukavuuden parantumista. Tässä artikkelissa käymme läpi, milloin ikkunat kannattaa vaihtaa, mitkä ovat vaihdon merkit ja hyödyt, sekä kuinka valita oikeat ikkunat kotiisi.

Merkit siitä, että ikkunat kaipaavat vaihtoa

Yksi selkeimmistä merkeistä, että ikkunat kaipaavat vaihtoa, on niiden huono kunto. Jos ikkunat ovat vanhat, niissä voi olla näkyviä vaurioita, kuten halkeamia tai murtumia. Myös ikkunan kehysten lahoaminen tai maalin hilseily ovat merkkejä siitä, että ikkunat ovat tulleet tiensä päähän.

Toinen merkki on vedon tunne. Jos tunnet vetoa ikkunoiden läheisyydessä, se tarkoittaa, että ikkunat eivät enää eristä kunnolla. Tämä voi johtaa korkeampiin lämmityskustannuksiin ja epämukavuuteen kotona. Myös ikkunoiden huurtuminen tai kondensaatio lasien välissä viittaa siihen, että ikkunat eivät enää toimi kunnolla.

Kolmas merkki on vaikeudet ikkunoiden avaamisessa ja sulkemisessa. Jos ikkunat jumittavat tai niitä on vaikea liikuttaa, se voi olla merkki siitä, että mekanismit ovat kuluneet ja ikkunat kaipaavat vaihtoa.

Ikkunoiden vaihdon hyödyt

Ikkunoiden uusiminen tuo mukanaan monia hyötyjä. Ensinnäkin, uudet ikkunat parantavat energiatehokkuutta. Hyvin eristävät ikkunat pitävät lämmön sisällä talvella ja viileyden sisällä kesällä, mikä vähentää lämmitys- ja jäähdytyskustannuksia.

Toiseksi, uudet ikkunat parantavat asumismukavuutta. Ne vähentävät vedon tunnetta ja melua ulkoa, mikä tekee kodista miellyttävämmän paikan asua. Lisäksi uudet ikkunat voivat parantaa kodin ulkonäköä ja lisätä sen arvoa.

Kolmanneksi, uudet ikkunat ovat helpompia käyttää ja huoltaa. Modernit ikkunat ovat suunniteltu kestämään ja ne ovat usein varustettu helppokäyttöisillä mekanismeilla, jotka tekevät niiden avaamisesta ja sulkemisesta vaivatonta.

Kuinka valita oikeat ikkunat kotiisi

Kun olet päättänyt, että on aika vaihtaa ikkunat, on tärkeää valita oikeat ikkunat kotiisi. Ensimmäinen askel on miettiä, millaiset ikkunat sopivat parhaiten talosi tyyliin ja tarpeisiin. Kotimaiset Piklas-ikkunat ovat erinomainen valinta, sillä ne täyttävät nykyaikaiset rakennusmääräykset ja kestävät hyvin Suomen vaihtelevia sääoloja.

Toinen askel on valita ikkunat, jotka parantavat energiatehokkuutta. Energiatehokkaat ikkunat voivat merkittävästi vähentää lämmityskustannuksia ja parantaa asumismukavuutta. Meidän asiantuntijamme voivat auttaa sinua valitsemaan ikkunat, jotka parhaiten vastaavat tarpeitasi.

Kolmas askel on miettiä ikkunoiden lisävarusteita ja ominaisuuksia. Esimerkiksi sälekaihtimet, hyttysverkot ja erilaiset lasivaihtoehdot voivat parantaa ikkunoiden käytettävyyttä ja mukavuutta. Meidän maksuttomassa suunnittelupalvelussa käymme yhdessä läpi kaikki vaihtoehdot ja autamme sinua tekemään parhaan mahdollisen valinnan.

Ikkunoiden vaihtamisen ajoitus

Ikkunoiden vaihtaminen kannattaa ajoittaa huolellisesti. Vaikka ikkunaremontti voidaan tehdä ympäri vuoden, on hyvä miettiä, milloin se on sinulle ja perheellesi sopivin ajankohta. Talvella ikkunaremontti onnistuu aina -20 pakkasasteeseen asti, mutta kesällä remontti voi olla mukavampi, kun ei tarvitse huolehtia kylmästä ilmasta.

Toinen tärkeä tekijä on ikkunoiden toimitusaika. Kun olet tehnyt päätöksen ikkunoiden uusimisesta, tuotteiden valmistus ja toimitus vievät jonkin verran aikaa. Meidän kautta saat tiedon, kun tuotteet ovat valmiit ja lähtevät kuljetukseen, joten pysyt aina ajan tasalla projektin etenemisestä.

Kolmas tekijä on asennuksen kesto. Ikkunoiden asennus kestää yleensä vain 1-2 päivää, mutta on hyvä varautua siihen, että asennustiimi tarvitsee pääsyn kaikkiin ikkunoihin. Meidän asentajamme tekevät työn nopeasti ja ammattitaitoisesti, joten voit olla varma, että ikkunaremontti sujuu vaivattomasti.

Energia Avun palvelut ikkunaremontissa

Meidän kautta ikkunaremontti hoituu alusta loppuun ammattitaidolla. Tarjoamme maksuttoman kartoituksen, mittauksen ja suunnittelun, jotta voit olla varma, että ikkunat sopivat täydellisesti paikoilleen. Mittavastuu on meillä, joten sinun ei tarvitse huolehtia mittavirheistä.

Asennustiimimme hoitaa ikkunat paikalleen nopeasti ja tehokkaasti. Asennuksen jälkeen teemme yhdessä lopputarkastuksen ja varmistamme, että kaikki on kunnossa. Vanhojen ikkunoiden kierrätys hoituu myös meidän kautta, joten sinun ei tarvitse miettiä, miten pääset eroon vanhoista ikkunoista.

Meidän kautta saat myös edullisen rahoituksen, joka mahdollistaa ikkunaremontin kustannusten jaksottamisen sinulle sopivalla tavalla. Santander ja Osuuspankki tarjoavat rahoitusvaihtoehtoja, joihin et tarvitse vakuuksia tai takauksia.

Ota yhteyttä ja sovitaan maksuton suunnitteluaika. Meidän asiantunteva myyntiedustaja tulee paikan päälle mittaamaan ja suunnittelemaan juuri sinun kotiisi sopivat ikkunat. Näin voit olla varma, että ikkunaremontti sujuu vaivattomasti ja lopputulos on juuri sellainen kuin toivot.

Aiheeseen liittyvät artikkelit